2019-07-10 224 瀏覽
喺Mega Box行左大半日,坐低食個下午茶。喺12樓見到呢間餐廳裝修得好靚,周圍佈置左好多熊仔。下午茶時間稍為等左一陣位就入得場,叫左兩個下午茶餐,終於都可以休息一下。烤棉花糖吐司 賣相好靚,呈司烤得微焦,上面嘅棉花糖半溶狀態,仲唧左好多朱古力醬。切開呈司已感覺到吐司脆脆的,棉花糖溶到可以拉絲,非常吸引。食落偏甜,岩晒甜魔。另外加配特飲,賣相好靚,士多啤梨橙汁,酸酸甜甜,味道都唔錯,正好中和左吐司嘅甜味。  自家製心太軟 心太軟整得幾出色,蛋糕殼結實成型,切開中間,朱古力漿直頭爆出黎,好澎湃。甜魔認為甜度適中,非常不錯。加配紅豆冰,紅豆大大粒,又夠甜。  呢個下午茶相當甜蜜,甜魔食得好滿足。而且服務態度好好,我地一家大細,小B喺BB車訓緊覺,經理二話不說就安排一個四人卡位俾我地,仲有大大個位俾我地放BB車,非常闊落舒適,搞到我地都有啲唔好意思。餐廳仲有一個細細嘅遊樂角,有些少圖書、玩具俾小朋玩,可算係一間對小朋友非常親切嘅餐廳,可惜BB訓左,有機會一定再黎。

烤棉花糖吐司

自家製心太軟