2020-11-26 33 瀏覽
今日同朋友訂左枱起元朗食倫哥,之前起佐敦食過一次已經覺得好正。 元朗呢間雞煲雖然無佐敦甘大,但都幾易搵。我地嗌左個$288 火鍋任食套餐,包括左雞煲任食,牛頸脊、海鮮拼盤、其他打邊爐配料等等。我地叫咗一個小辣雞煲,好快就上枱,炒同焗左大約8分鐘就食得。等雞煲的時候就食住前菜先,個麻辣豆角同麻醬豆腐都好開胃。凍櫃飲品都幾齊全,之前去佐敦分店仲會有涼茶飲!我地仲加左豬皮、牛柏葉同埋魷魚落去個雞煲一齊煮,佢哋吸晒雞煲嘅精華,呢個隱藏食法超正!煮完8分鐘就食得啦!呢間雞煲的確非常出色,啖啖肉好香好惹味,雖然可以無限任加,但為咗試其他嘢食唯有忍口。食完雞煲就點左一個酸菜魚火鍋,入面的魚柳無骨啖啖肉,個湯唔係好辣。 限一份的牛頸脊,肥瘦均勻。海鮮拼盤都好豐富,有帶子、海蝦、蟹等等。。墨魚滑同蝦滑都好足料,真係食到有花枝!仲有其他配菜任食,食幾多攞幾多唔怕浪費。但耐何我地個胃太細,食完本身個餐啲野已經飽左😂 所以只係攞左少少菜幫助消化lol。最後有個黑糖冰粉,唔算甜。其實如果鐘意食雞煲,可以嗌$198餐再瘋狂refill,呢間d雞煲的確不錯

。凍櫃飲品都幾齊全,之前去佐敦分店仲會有涼茶飲!

限一份的牛頸脊,肥瘦均勻。

海鮮拼盤都好豐富,有帶子、海蝦、蟹等等。。
墨魚滑同蝦滑都好足料,真係食到有花枝!

最後有個黑糖冰粉,唔算甜。