2023-05-16
平時去任食打邊爐,都有限時兩個鐘,今次搵到間係觀塘無限時嘅任食邊爐,仲要有埋小食、刺身、酸菜魚食,真係啱晒勁為食嘅我!坐低無耐,waitress姐姐就好細心咁講解成個餐包d咩同埋食用嘅程序,先嚟上小食,當我哋諗緊食咩時,姐姐提議不如樣樣都要啲,岩食就encore,依個咁好嘅意見當場要接受喇~小食有6款,炸薯條、炸甜蕃薯條、炸雞、蟹籽沙律、炸大腸同鮑汁雞腳,所有炸嘢都好香口、脆卜卜~估唔到係有埋炸大腸,仲要係唔臭嘅,又唔會有好大嚿肥膏係入面,鮑汁雞腳勁入味,沙律食完炸嘢中和吓幾好,所以係有再Encore~姐姐confirm我哋食夠小食,就幫我哋上刺身,雖然只係得3款,不過都已經可以過吓條刺身癮,唔錯唔錯~食到咁上下,姐姐就問我哋想要酸菜魚定寵寵雞煲,身為酸菜魚愛好者嘅我哋緊係目標清晰喇!啲魚都幾厚身,仲有Q彈薯粉墊底,如果個酸度再多啲,就更滿足!之後就到真係主角~打邊爐喇,先上咗個海鮮同牛肉拼盤先,雖然啲海鮮唔係好大隻,不過都好鮮味,蝦好爽口,啲蜆仲有陣海水味,不錯喔!牛肉拼盤,有5款,仲要有黃喉,好正呀!!其他自己點嘅邊爐配料都有好多款,豬牛羊雞丸餃類魚皮紫菜響鈴都有,就連平時任食火鍋
之後就到真係主角~打邊爐喇,先上咗個海鮮同牛肉拼盤先,雖然啲海鮮唔係好大隻,不過都好鮮味,蝦好爽口,啲蜆仲有陣海水味,不錯喔!牛肉拼盤,有5款,仲要有黃喉,好正呀!!其他自己點嘅邊爐配料都有好多款,豬牛羊雞丸餃類魚皮紫菜響鈴都有,就連平時任食火鍋好少見嘅牛骨髓都有!驚喜喎!飲品方面都有好多選擇汽水、果汁、茶類、健康類飲品都有~$288一位冇限時,仲要咁多嘢食,真係好正!!!
順帶一題,依到嘅裝潢以毛孩🐶做主題,仲有個捐款箱俾大眾幫助毛孩,相信係位有生意頭腦又有愛心嘅店主!支持!