2019-09-25
因為鐘意食龍蝦,門口放左張龍蝦menu,眼見隔離D餐廳都好多人排隊,一陣又要趕下場,見呢度有枱,就呢間啦,唔洗急最緊要快。雖然已經幾年都無食過,但印象裡中學/大學時代都「OK」架喎,點知中晒伏。講到明係見到龍蝦menu先入黎,餐前湯就一定會叫埋龍蝦湯啦,$68,一入口已經飲得出味,嘩好咸呀!但都隱約有蝦味,基於餐飯只係啱啱先開始,我地都好講道理,唔會一開波就小嘅~薯條已經淋晒,仲要用肉醬意粉醬呢下,完全唔知咩食法,乜咁樣食好match咩真係?🤔黎到pizza,我只可以講,可能意粉屋整意粉先叻。Risotto嘅飯底偏硬身,同餐前湯係同一樣野,好有誠意咁攞黎做sauce,但飯汁分離唔入味。呢個moment我夠膽講句,已經黎到成餐飯嘅高潮,絕對稱得上係無敵咸。最後只係食左龍蝦肉就宣布放棄。唔知廚師係咪輸左波,抑或失戀,味蕾好有偏差呀!埋單每人三百幾,響旺角大把其他選擇,不過都係自己貪唔洗排隊在先,呢個伏抵中喇。
黎到pizza,我只可以講,可能意粉屋整意粉先叻。