2021-12-01 1568 瀏覽
🇭🇰The Butterfly Room·Afternoon Tea $798 For Two我有朋友仔之前食過呢間既tea覺得好好味 所以我地就一齊再黎食啦😌我自己覺得呢間既鹹點好食過甜點 雖然佢D甜點同scones係任添既 但係其實食一輪已經超飽 所以我地最後都無refill到🤣🤣而且呢間真係超難book 我地係9月1號準時朝早9點正入去已經要book到11月尾 仲要已經無曬禮拜六日😂·Tea Sandwiches我自己覺得佢既三文治都幾好味 第一件個蟹肉真係超有驚喜 佢D蟹肉係超級鮮 真係一疏疏咁 而且份量超多 咬落去超級滿足🦀第二件既芝士火腿都好有誠意 佢塊芝士好厚 而且好鹹香🧀之後個煙三文魚油質都唔錯既 不過呢個就無咁特別 反而最後件黑松露碎蛋三文治黑松露味幾出 不過佢個碎蛋調味就好似偏淡少少🤣·Elegant Surprise 之後佢第二個course有杯松露蘑菇忌廉湯 佢呢個係超細杯 得半隻手咁大杯 好似去左alice in wonderland咁 好搞笑💫佢味道都唔錯既 飲落幾順滑😌·Freshly Baked Delicacies之後佢個scones我都幾中意 佢係脆
🇭🇰The Butterfly Room
Afternoon Tea $798 For Two

Elegant Surprise
Freshly Baked Delicacies

之後佢個scones我都幾中意 佢係脆身D個種黎既 食落幾鬆化而且好香牛油味🧈佢個士多啤梨果醬同柑橘醬入面仲有D果肉 而且唔會太甜 我自己幾中意🍓
Pastry Trolley

因為我地有4個人 所以最後成功每樣都試到😎😎佢個拿破崙幾好味 佢個酥皮部份好鬆化 而且面頭甜甜地 我幾中意 之後佢個士多啤梨蛋糕都好有驚喜 佢粒士多啤梨超大粒 而且中間個蛋糕好濕潤 配埋個士多啤梨夾層好好味 🍰🍰之後佢個抹茶撻都唔錯既 茶味幾濃 而且中間個紅豆餡甜度都ok🍵🍵之後個芒果mousse就正正常常啦 反而佢最後個雲尼拿macaron我自己真係唔太中意 佢係超重杏仁味 重到好似食緊杏仁露咁🤭
Confectionery Trolley l Coffee or Tea
Confectionery Trolley

之後呢個就有D失望啦 佢全架車都係朱古力甜品黎既 但係佢既朱古力又唔係特別濃咁🤭比較好食係佢既朱古力香蕉撻tart 佢個撻皮幾脆 而且中間既香蕉朱古力醬幾夾🍌之後個朱古力泡芙就偏乾少少 而且個朱古力custard味道比較淡🍫之後佢個果仁朱古力bar同朱古力波就正正常常啦 個朱古力波入面係有D榛子既 所以食落好似金沙🤣🤣最後個黑森林蛋糕我就真係覺得麻麻啦 佢中間個車厘子果醬酒味太濃 所以食落好藥水🍒🤭飲品方面我個日揀左butterfly room blend 佢係偏果香少少既 飲落好舒服 好夾個tea set🥰🥰
#rbyeat
#rby西餐 #rby甜品飲品 #rbyteaset