本身好支持這家社企的理念,支持退休人士,其實他們很多也是專業人士,絕對唔失禮,英文可以lock lock聲。侍應服務之體貼、友善和用心真非一般餐廳可以感受到,好多次我都無要求和想過的,他們會主動問或建議,而且不是公式化那種,個個都讓我感受到他們尊重這個工作,尊重客人,對他們來說,可能這不只是份工作,好有心和有份熱情。餐牌很好的有好多素食選擇,適合健康口味和素食者。有特別套餐外,亦有半自助餐,Salas bar 及湯是自助任食,沙律都好好幾盆不同選擇,蔬菜都好新鮮,湯味亦鮮甜。主菜有好多素外,亦有不同肉,有飯又有pasta,都是百零蚊。仲包餐飲。這裡像是慶祝生日熱門地方,昨晚有成最少8次唱生日歌,氣氛好好。又有掛燈,好有情調。沙律有好成五六盆揀,任食好味,食完一碟本來好想再食多碟,但仲有主菜就要留位。沙律啲蕃茄好甜😊😊湯是雜菜湯,足料夠甜,有好多雜菜。都係任食。主菜下面詳細講。杯奶茶是港式奶茶,以西餐廳 (即係唔係茶餐廳) 來說是意外地好飲。我好中意飲奶茶,所以要求都高,呢杯我讚😊😊特別的是原來每晚都有不同”歌手”表演,有中英文歌,水準好超班,真係好好聽。星期四晚的叫Raymond,自彈

湯是雜菜湯,足料夠甜,有好多雜菜。都係任食。

主菜下面詳細講。

特別的是原來每晚都有不同”歌手”表演,有中英文歌,水準好超班,真係好好聽。星期四晚的叫Raymond,自彈自唱,有唱大家都可能熟悉的Imagine, Reality, Pretty Woman, 陪著你走等。

說回主菜,總體來說都真係好抵食,因為好大份,味道又好,重質又重量。

我和朋友晚餐都叫了 semi-buffet, 兩個都叫了素。

紅香草香醬燴素菜配焗薯蓉 $138 👍😋
上了兩碟,因為個薯蓉好靚咁有個一酥皮pastry裝住,賣相同味道都十分好。推介😊😊

黑松露忌廉汁素菜焗飯 $148 👍😋
我一向好中意食焗嘢,呢個好得好好味,好多菜,質同量都無得輸。推介😊😊
半自助餐的任食沙律及雜菜湯
黑松露忌廉汁素菜焗飯