2017-11-03 481 瀏覽
成班人去左睇國慶煙花,之後直落就梗係去食糖水啦!沿西九行落佐敦其實唔遠,但係天氣都仲熱,行到出晒汗。行左四個字先反到佐敦,嚟左松記。要等左十分鐘先有位。呢到既甜品選擇多,中西也有,自己點咗呢個雪糕楊枝甘露,雪糕就有得揀口味,我就揀左芒果啦,天氣熱熱食冰凍雪糕真係一流。芒果雪糕幾好味,夠fresh,同楊枝甘露好夾,不過個楊枝甘露就好似唔太有黃色,椰奶落得比較重手,當雪糕溶左之後,就可以出反d黃色了。楊枝甘露入面既西柚絲亦足,酸酸甜甜,不過不失。友人就點左呢個雪糕海底椰紫米露,他都話幾好食,不過呢到成日都好多人甘,逼埋一齊食糖水,食完一陣就要好快走,梗係有股無形壓力叫你食快d甘

2017-10-01
10 分鐘 (堂食)
$60 (宵夜)