2018-05-26
話說今日熱得很,認唔住同女友出西貢吹下海風涼下。聽,完海風的聲音之後,梗係搵返個好地方同女友食啦!咁就好鬼浪漫咁係西貢海旁度搵左間餐廳食。呢間餐廳呢就叫momentai,開頭我都諗左好耐點解佢會叫做momentum,同physics個topic咁似,點知原來佢係叫無問題!okay我都無問題!入到去momentai就覺得同歐洲餐廳好似,好chill好natural,一來佢好多布沙發,坐得好chill,二來佢餐廳個枱都有歐洲特色的花紋,三來好多外國人!好喇揀野食!前菜方面我地食左個吞拿魚他他,吞拿魚刺身味到非常新鮮,加上用一啲生菜包住黎食,就算食好多生肉都一啲都唔漏!我地都叫左另一個頭盤叫炸洋蔥圈,熱氣野永遠都係唔錯的選擇!主菜方面我地叫左個招牌的無問題漢堡同香菇意大利飯,個漢堡用左好靚好新鮮的牛肉做料,咬落非常juicy!!香菇意大利飯用左少量黑松露同粒粒有趙口的飯粒,咬落好香好歐洲味道!不得不提佢個牛排!好鮮好軟好juicy!!5成熟好好食!
我地都叫左另一個頭盤叫炸洋蔥圈,熱氣野永遠都係唔錯的選擇!
不得不提佢個牛排!好鮮好軟好juicy!!5成熟好好食!