2021-01-06 45 瀏覽
約咗朋友去深水埗買玩具送俾小朋友,出得深水埗當然要去埋充滿中學回憶嘅西九龍中心行下!之前喺砲台山想食嘅閨家原來啱啱喺西九龍中心開咗分店,趁人龍唔算長即刻排隊!我哋好好彩等咗大概十分鐘就已經有得入座,食到一半嘅時候見到舖外已經有勁長人龍🤭🤭香煎蓮藕餅豬扒飯:肉餅口感鬆軟加入爽脆嘅蓮藕粒粒,簡簡單單煎到外層焦脆已經好香口好好食!豬扒雖然薄但食落仲帶有少少肉汁,同配菜嘅蔥油好夾😋咖哩牛腩飯小辣:有得選辣度呢一點好貼心,因為朋友唔太食得辣所以叫咗小辣!牛腩有好多件,煮得好淋又入味,輕輕一咬已經可以撕開!咖哩好香濃椰汁味重送飯一流👍🏻 老火湯:雖然跟飯送嘅係細盅,但其實都唔細!湯料好足真材實料好鮮甜,重點係冇落味精飲完唔會口乾😍涼拌海蜇手撕雞:同平時食開嘅手撕雞唔同,雞肉好大件!海蜇爽脆,搭配麻醬好開胃!一星期七日每日有唔同嘅湯,真係可以嚟多幾次都唔會厭❤️

香煎蓮藕餅豬扒飯:

咖哩牛腩飯小辣:

老火湯:

涼拌海蜇手撕雞:

一星期七日每日有唔同嘅湯,真係可以嚟多幾次都唔會厭❤️