2019-06-02 4776 瀏覽
🥦 每次行經厚福街,總係俾裝修得清新簡約、文青風的2DP吸引,但睇到主打Veggie一字,食肉獸的我總覺得欠梗d嘢。但今日一試後,絕對把我擊倒!🥑 所有食品都主打健康,這杯飲品更堪稱健康之王!Super food牛油果係女士恩物,對皮膚、減肥什麼都好,羽衣甘藍抗老美肌、防癌又增強免疫力,加埋整腸通便的香蕉,完美!飲品質地像奶昔,沙冰打得細緻有質感,有香蕉的甜味果香和牛油果的綿滑,易入口又健康。🎃 打咭必點!這個是超變態大,原個南瓜超有份量!南瓜肉非常之多,入面鋪滿大麥飯,店員話大麥飯的糖分較低,所以比白飯更健康。而大麥飯大粒肉厚,樣貌似肥大版薏米,咬落煙煙韌韌,非常特別。食既時候掘埋熱辣辣南瓜肉,味道意外地好。南瓜超級厚肉,我地哋盡了九牛二虎之力去努力食,南瓜肉依然剩好多,拎起依然重手,而且到食到最後,南瓜都仲係好熱。🍈 甜品也是亮點!賣相同Menu一樣,半個蜜瓜,掏空了入面的香甜蜜瓜肉,鋪係淋滿煉奶的牛奶冰上。視覺味覺都滿分!蜜瓜份量夠多,唔使慳住食。牛奶冰好綿好粉,唔會有冰粒,甜甜哋,係超讚嘅甜品!2DP 好食度滿分,仲飽到爆肚!

🥑 [牛油果•香蕉•羽衣甘藍]

🎃 [原個南瓜•忌廉大麥飯]

🍈 [蜜瓜碗•農場牛乳刨冰]

2DP 好食度滿分,仲飽到爆肚!

• 牛油果•香蕉•羽衣甘藍
  • 原個南瓜忌廉大麥飯