2010-05-30 90 瀏覽
知道這間麵包舖開左好耐的了~由我顫中一到而家中七畢業,但係,,,都無人去幫襯,究竟點解呢?係咪真係咁難食嫁呢??為左解開疑團,我就去買左d餅試試了。嚤囉蘇($2.5)都幾大個,睇下張相~同我手心一樣大!平平無奇,又唔係唔好食,不過d餡就過份的少lo! 我食到最尾豕啖先見到d冬蓉餡~果真虛有其表,難怪無人欣賞...綠豆蘇($2.5)同其他店舖買的都差不多,恕我唔識欣賞,我認為鬆化絕對是的,但同樣亦都避免不了乾淨淨的口感豆蓉蘇($3) 唯一今次買左覺得讚的。餡料十足,又唔會好似綠豆蘇的乾淨淨,我,正係追求E種口感的綠豆蘇。其實餡料係豆沙餡,在勝甜而不膩,很rich的口感!迷你朱古力($3)很特別,俾佢ge繽紛外表吸引=] 朱古力碎包裹着朱古力餡。吃下去有點似吃朱古力truffle,不過d味道好奇怪,唔係濃濃的黑朱古力味,又唔係牛奶朱古力味,於是有一日經過間麵包店就問問老闆娘。 oh! 原來用左rum酒去做朱古力軟心ge餡!! 估唔到寂寂無名ge麵包店竟然用上不平凡的材料去做! 值得鼓勵!可能麵包唔多吸引,但餅類都還可以接受

豆蓉蘇($3)

可能麵包唔多吸引,但餅類都還可以接受
摩囖蘇
嚤囉蘇好似手板咁大個
入面d餡食到最尾兩啖先見到!
綠豆蘇
豆蓉蘇
迷你朱古力
迷你朱古力(入面)
豆蓉蘇