2014-08-01 304 瀏覽
第二次食呢間野,上次食越式法包, 不過不失, 今次同老公叫左個二人份量既火車頭湯濛, 好明顯碗大量小, 可能成本上漲. 因為孕婦要避免食生野, 我地落order時講明要全熟牛肉, 可惜個侍應根本無理會, 算數, 忍你. 以為味道撘救, 好明顯係我諗多左, 個牛腩除左有雪味之外, 乜味都無, 係個牛丸算ok.$73一碗既火車頭居然只有4小片簿簿既半生熟牛, 2粒牛丸, 3片牛拍葉, 4件牛腩-.-'' 上菜時係無提供魚露或酸醋, 更加無青檸, 但最奇怪店內張貼告示話''額外青檸要付費$x'', 原本無青檸, 額外青檸從何來?? 食越南野點可以無左佢既靈魂--酸醋. 老公問侍應要, 侍應比左一小碟, 當然唔夠啦, 再問侍應要多一碟, 居然侍應話要收錢架, $2一碟酸醋!!!!火都黎, 間間越南食店都必定提供呢個基本調味料比客人, 就等於食雲吞面加醋一樣, 我未食過一間要額外比錢囉!!
2014-07-31