2017-03-11 530 瀏覽
我2個人好早去,大概夜晚六點左右到,所以完全唔洗等就入到去。好多野食,烤雞同焗雞都有好多款,好難揀,因為好多都想試。韓式炒粉絲雞蛋卷雞蛋卷入面包咗粉絲瓜菜同埋肉,好有口感,第一次試到蛋卷入面有粉絲,幾得意。蛋皮好滑,好厚實,唔似日本甜蛋,本人鐘意韓式蛋卷多啲。材料好實在,好有飽足感。不過我覺得個價錢有啲貴。砂鍋魚糕湯好豐富的鍋,有好多不同款的魚糕,有啲仲內含料,好味。而個湯好清甜,個味道好熟識,但又講唔出係咩。不過同韓國魚糕湯嘅味係唔同嘅,呢間反而我覺得偏向日本味噌湯。Fruity soy garlic chicken主菜黎啦,第一次食,揀咗個烤雞,青蘋果檸烤雞。個份量好大,價錢好合理。雞肉質好嫩滑,一啲都唔硬同鞋口,而且唔會油。個醬酸酸甜甜,好清新,好開胃。呢間店仲好貼心會準備膠手套比你,用手食先滋味。但因為我得2個女仔食嘅關係,份量好大,所以呢款食得多會有少少膩。我覺得一份適合3至4人食。餐廳環境光線足充,地方闊落,枱與枱間唔會覺得迫。野食味道好評,款式多,所以會再去試其他款式嘅烤雞/炸雞。

好多野食,烤雞同焗雞都有好多款,好難揀,因為好多都想試。

韓式炒粉絲雞蛋卷
韓式炒粉絲雞蛋卷