餐廳: 仙跡岩 (西寶城)
資訊:

2011-04-24 310 瀏覽
其實都無諗過黎呢間食,只不過咁啱喺寶翠園附近。而且又對奶抹點子念念不忘,唔係既都唔會入黎。回為我諗唔到咩理由入呢度食野,唔係抹茶點子,我一早去左第二間食。首先黎既係期待已久既奶抹點子,不過今次就有啲失望。因為個抹茶味比奶味重。平時飲開既都係奶味重啲既。而且呢次唔夠甜,飲落有啲唔係太好既感覺。始終呢杯要另外加錢,自然對佢有另一分既期望。好彩,都有底下既點子補救,唔係既我一定要回水。因為呢杯飲品真係唔值得加錢,同我上次飲既真係差好遠。因為杯野抹茶味太重,奶味又唔夠。真係教人失望,短期內都唔會再飲。另一個令我頗失望既係香酥雞拼纖康烏冬。香酥雞雖然係新鮮炸既,不過味道無大塊雞咁好食。雞排無咁鮮嫩,而且醃味唔太重。似係將現成既雞排炸左再奉客,實在教我失望。再令我失望既唔只呢樣,纖康鳥冬果然無改錯名。因為質地有啲似魚麵,而且湯底同滾水泡烏冬沒有兩樣。呢個真係教我失望相當,令我知道五兜野掟落鹹水海無乜分別。最後,食物當然係令我相當的失望。當然,無人揸住支槍迫我入黎食。只係自已傻左咁入左黎,只可怪自已。慶幸,呢間野無加一服務。因為我一啲服務都睇唔到,呢度無樣好。只係埋單效率最高,不消幾秒就搞掂。我相信
間食。

難飲既奶抹點子
味道無大塊雞咁好食。
雞排無咁鮮嫩,而且醃味唔太重。似係將現成既雞排
炸左再奉客,實在教我失望。
再令我失望既唔只呢樣,纖康鳥冬果然無改
教我失望相當,令我知道五兜野掟落鹹水海無乜分別。
健康既纖康米線
縮水香酥雞
相信我短期內都唔會再踏進呢間野既大門。
2011-03-16