2020-11-20 170 瀏覽
今日約咗三位朋友一齊嚟食炸雞!今次嘅放題有超超超多食物選擇,個個都飽都就嘔😂!Pizza🍕 今日有4款pizza,店員好好咁分咗每人一碟4隻唔同味嘅比我地。咁我地就可以每樣都試少少🤏🏻,佢地全部都係薄批。我最鍾意千島加勒比薄餅,酸酸甜甜嘅醬好開胃🤪,加埋啲芝士仲正!其實其他味都好正,細細塊唔會太膩~炸雞🐓我地差唔多食晒所有味,款款都唔錯,啲炸雞上檯嗰陣真係熱辣辣,好香脆😍。雞件都好滑, 好Juicy。等我抽幾款最好味嘅嚟介紹啦🙈!鹹蛋黃🌕炸雞上沾滿咗超多鹹蛋黃醬,超邪惡!份量啱啱好,唔會太鹹。檸檬柚子🍋依款雞上邊沾有柚子蜜嘅醬🤣,仲會有一條條嘅檸檬絲。佢甜甜地,好開胃,好味!濃蒜🧄依款雞上面會有啲蒜粉,蒜味都幾香。四川麻辣🌶我哋第一款就係食依隻味🤣,唔係講笑,真係好辣!鍾意食辣嘅朋友千祈唔好錯過!但如果你哋好似我哋一樣咁渣嘅話,就唔好嗌啦😹🙌🏻🙌🏻!焗雞🐓焗雞感覺上冇咁heavy,因為佢冇咗啲炸皮。蜜糖個碟底有超多蜜糖汁又會有一啲粟米片!食嗰陣我點左好多蜜糖,所以款雞好甜,好似平時去bbq嘅味🤤!紫菜依款焗雞嘅面頭鋪滿紫菜,食落鹹鹹地,依個配搭都唔錯👍🏻。小食原味薯條🍟薯條比較粗,都炸

Pizza🍕

炸雞🐓

鹹蛋黃🌕
炸雞上沾滿咗超多鹹蛋黃醬,超邪惡!份量啱啱好,唔會太鹹。

檸檬柚子🍋

濃蒜🧄
依款雞上面會有啲蒜粉,蒜味都幾香。

四川麻辣🌶

焗雞🐓
焗雞感覺上冇咁heavy,因為佢冇咗啲炸皮。

蜜糖

紫菜
依款焗雞嘅面頭鋪滿紫菜,食落鹹鹹地,依個配搭都唔錯👍🏻。

小食
原味薯條🍟
薯條比較粗,都炸到金黃色,脆卜卜。配埋番茄醬簡直Perfect😛!

牛油炒雜菌
依款小食勁香牛油味,入邊有金菇、椰菜、蘑菇等等。不過整體食落有啲油🙈。

韓式酸蘿蔔🥕
食咗咁多炸雞、焗雞,酸蘿蔔解膩一流!

牛油粟米
粟米粒都幾甜,牛油味都OK。不過我覺得牛油炒雜菌嘅牛油味更香濃🥳!

我哋一路食,餐廳喎一路會播着一啲韓文歌。我哋就好似置身喺韓國咁,一齊食炸雞🤩!佢有播Blackpink💗🖤嘅歌,好開心!

Sodam Chicken嘅炸雞、焗雞🍗、小食同Pizza質素都唔錯,依個價錢可以食到咁多味道,有咁長時間,cp值真係好高!