2017-01-02 366 瀏覽
買咗兩個Chir Chir炸雞套餐團購,團購價連加一都只不過$98, 韓式炸雞現在通街都係,以呢個價錢試下絕對唔貴。每個團套餐包括: (1) 炸雞半份(2) 薯條(3) 沙律(4) 汽水一罐(5) 配菜三款我地兩個人點了半份蒜香豉油炸雞和半份甜味炸雞,心諗團購份量應該好少,殊不知個沙律和薯條多到三四個人食都夠,再嚟兩款半份雞,每半份有8件,仲好大件,呢兩個套餐,四位女生用都綽綽有餘!超值👍🏻味道又如何呢?沙律醬汁份量夠,味道中規中矩,薯條惹味,不過唔夠熱,亦偏鹹。甜味炸雞醬汁均勻塗滿每一件雞,喜歡多醬汁就一定好滿足,雞肉方面有幾件較鞋,可能係雞胸部份,有幾件就滑啲,味道尚算合格。蒜香豉油炸雞蒜味濃,醬汁亦滿佈雞件,可惜豉味唔夠,蒜香豉油味炸雞,我始終認為首爾地道BHC所做嘅蒜味和豉味做得最平衡,不過Chir Chir 總體算好味, 唯一失色係炸雞上枱同薯條一樣都係唔夠熱,這點一定要改善,因為炸雞放涼了,味道大打折扣,醬汁再好味都無用。這裡環境乾淨,座位較迫,音樂太吵耳,想靜靜傾計就唔適合了。總括嚟講,$98值得一試,炸雞薯條有改善空間。
每個團套餐包括:
(1) 炸雞半份
(2) 薯條
(3) 沙律
(4) 汽水一罐
(5) 配菜三款
這裡環境乾淨,座位較迫,音樂太吵耳,想靜靜傾計就唔適合了。
總括嚟講,$98值得一試,炸雞薯條有改善空間。

(左至右,上至下) 蒜香豉油炸雞,甜味炸雞,薯條,沙律
2017-01-02