2021-08-09 1312 瀏覽
📍#娜吧🇭🇰香港北角宏安道18號AIA 大廈地下17號舖#MFJ北角 #MFJ炮台山 #MFJ西餐人均消費: HKD153味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹🌹🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆又未夠鐘食飯,唯有去食多餐,飯返杯🤣娜吧位於炮台山(其實不是北角)近油站附近,地鐵站過去5分鐘左右就到開放式的餐廳環境好舒服,好有情調,以酒吧為主,但亦又不同的Fusion 菜⭐️波友手工啤🍺 $88飲杯香港友的「波友」手工啤!🍻以往飲香港手工啤,好多時都好濃,但今次試「波友」又幾好味,帶有少少橙香,入口清新,唔會好濃,適合餐前輕飲👍🏻⭐️日本鱈魚豆腐🐟$59說魚豆腐比想像中的不一樣,開始時以為像魚片頭,誰不知口感反而真的是像豆腐!😂但口感幾特別,而且鱈魚味十分香!伴酒小食👍🏻💯迷你蔥肉小煎包🥟$88絕對出乎以料之外! 煎包偏身細細件似飛碟,而且十分飽滿!一咬下去真的超爆汁!裡面湯汁超熱超多,令我想起祥興記的生煎包!裡面的肉亦好香!推介! 十分喜歡的餐廳,環境舒服有氣氛,食物出品亦不錯!整體好值得去!👍🏻唯一一點美中不足的是醬汁配搭上未算好特出,

📍#娜吧

環境: 🌹🌹🌹🌹🌹
服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆🔆

又未夠鐘食飯,唯有去食多餐,飯返杯🤣

小食

⭐️波友手工啤🍺 $88
飲杯香港友的「波友」手工啤!🍻

⭐️日本鱈魚豆腐🐟$59
但口感幾特別,而且鱈魚味十分香!伴酒小食👍🏻
日本鱈魚豆腐

💯迷你蔥肉小煎包🥟$88

迷你蔥肉小煎包

唯一一點美中不足的是醬汁配搭上未算好特出,但不論環境定食物,我足以令我回頭✅

#beer #lager #BorYauBeer
#fishtofu #tofu #bun #chinesebun

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodie #hkfoodie #fooddiary #foodblog #hkfoodblog #tastyfood #foodphotography #相機食先 #食好西 #吃貨 #香港美食指南 #香港美食 #炮台山美食
2021-08-05
小食