上星期五晚,我同啲老友喺元朗韓泰太聚餐。入到餐廳已經見到柔和嘅暖黃燈光映襯住牆上復古韓式字畫,加上輕快又舒緩嘅背景音樂,好有親切感 😌。座位間距設計得合理,唔覺得擠迫,令人即刻放鬆心情。整個環境散發住輕鬆愉快嘅氣氛,就好似置身於一個充滿故事嘅小角落,再配埋啲隨意舒服嘅裝飾,真係令人印象深刻 🍃。我揀呢間餐廳嘅原因主要係朋友推介同埋價格親民,一個人只需278蚊,就可以任食各式各樣嘅肉類🥩同少量海鮮,再有經典嘅維他奶同汽水換嚟清口。食完之後身體都覺得滿足,尤其係燒肉同窯雞嘅香味令人口水直流,價錢絕對係平衡質素同份量嘅代表,平平淡淡但又好有驚喜。韓式燒肉🍗每款醬汁香甜又微辣,完美平衡咗甜味同辣味🌶️。炭火慢烤,令肉香四溢又保持原汁原味~食落口好有層次感,唔單止係經典,仲帶點創新驚喜!😋韓泰太炭燒窯雞嘅雞肉充滿窯燒煙火嘅香氣,咀嚼之間散發陣陣燒味。外皮微焦酥脆,裏面雞肉滑嫩得嚟又實在,每一啖都讓人感受到用心,絕對係餐廳嘅招牌之選🏆 !!!飲品除了經典的可樂之外,店內嘅泰式青檸冰,一定要飲~天然青檸味清新宜人,冰涼中帶點酸甜😋作為餐後小清新,一嘗即愛!總結黎講,韓泰太嘅用餐體驗令人大呼過癮。唔論係

總結黎講,韓泰太嘅用餐體驗令人大呼過癮。唔論係環境氛圍、食物質素定係價錢,都令人覺得十分劃算。與朋友齊齊享受呢頓美食,感覺上既輕鬆又溫馨,絕對值得再次光顧 😋。下次再聚餐,定會搵多啲新菜式試下,因為每次來都有新發現,真係食得開心,玩得盡興!