2021-10-19 47 瀏覽
之前嚟過食打冷,都知呢間野質素唔錯,今次食午餐,估唔到質素都幾好喎!好想食炒河粉,所以叫咗豉椒新鮮排骨炒河,炒河最緊要有鑊氣,賣相一流,即叫即炒,熱辣辣非常新鮮!河粉偏幼身,唔會出現痴埋一嚿嚿嘅情況,河粉索晒豆豉醬汁,夠晒濃郁, 加埋洋蔥同青椒,十分惹味。排骨份量夠多,啲肉果然係新鮮,唔會太鞋,醃得非常入味!至於朋友就大讚汕頭沙薑雞套餐十分抵食,$58又有雞又有滷水豆腐又有滷水蛋!雞件份量都好多,件件都啖啖肉,肉質嫩滑,即使係雞胸肉都唔會鞋口。雖然侍應有俾薑蔥油,但其實唔使沾都得,因為雞件已經有沙薑香味,配埋一口熱辣辣嘅雞汁蒸香飯,真係好滿足!我哋仲嗌左一碟淨牛雜,一上枱已經聞到五香汁嘅香氣,牛雜款式同份量都好多,有生菜墊底,一食就知個湯底好足料,味道調校得啱啱好,我最鍾意係食牛肚,煮得好腍好入味,入口即溶!