2021-08-24 78 瀏覽
好姊妹響荃灣返工,佢話夏天嘆住冷氣食火鍋先夠爽,今日接佢收工響荃灣食火鍋放題!呢間緣聚真係夠晒大間,一坐低店員好快手將雞煲上枱。行出自助區就見到一系列分門別類整齊排列,自助配料火鍋區、調味區、即食小食區、前菜區、甜品區和飲品區等等,真係要行幾轉先滿足安心埋位食!麻辣雞煲:中立的雞煲初初覺得不太辣,後來滾下滾下散發濃郁麻香辣味,芫荽、芹菜和紫洋蔥真㗎香味,雞件算大件啖啖肉。麻辣鴨血湯火鍋:食完雞煲已達五成飽,麻辣鴨血湯同樣地滾下滾下後越食越辣,湯底勝在不太油膩。火鍋配料推介封門柳,肉質較軟身,牛肉味足,滾4至5秒最合適!重點是無限添加,牛魔王一定值回票價!第二要推介的是炸魚皮,放湯一會吸收辣湯汁有保持香脆,不錯!其次是蔬菜非常新鮮,我們吃了淮山、萵筍、通菜和溫室豆苗,只要你喜歡湯底,配合蔬菜味道一定好!比較特別的是刺身、壽司和前菜沙律,有師傅負責切刺身,壽司款式較多,前菜沙律有拍青瓜、麻辣木耳、帶子裙邊和雞翼尖等等都是自家製作,賣相和味道都OK!

比較特別的是刺身壽司和前菜沙律,有師傅負責切刺身壽司款式較多,前菜沙律有拍青瓜、麻辣木耳、帶子裙邊和雞翼尖等等都是自家製作,賣相和味道都OK!