依間火鍋店好值得推介比有養寵物既朋友,可以帶埋寵物🐶🐱一齊黎烚下烚下你話幾咁幸福呢❤️!雖然我依家無養毛孩,咁帶小孩黎一樣食得開心😂 位於尖沙咀山林道既尚上下夏 - 養生雞煲火鍋主打雞煲火鍋🥘,如果係芫茜控更加要試☘️,因為新推出芫茜湯底同多款芫茜配料,都幾特別。我哋先食雞煲🐔,佢有剩雞胸或雞髀肉揀,無骨啖啖肉小朋友食岩晒,因為要就阿囡就揀辣醬另上。即使唔辣既雞煲本身已經好惹味😋,個汁濃稠度岩岩好,我地揀雞髀肉無骨食得好爽,雞煲內仲有豬皮,索左啲汁勁好味。店長知我嗜辣🌶,專登比左碟地獄辣醬比我,嘩!唔講得少,真係噴火🔥,不過又好過癮!建議柯打埋冰凍自家製洛神花茶🥤, 酸酸甜甜,解辣解膩岩晒👍。食完雞煲加湯底做火鍋,今次揀咗鴛鴦湯底,分別係 #龍蝦湯🦞 和 #美顏豆腐牛奶湯。不得不讚龍蝦湯真係好香濃,就咁飲都已經好好味🤩;豆腐湯就清啲,加落雞煲就啱啱好啦!配料必食推介係 #芫荽牛肉卷,即使唔食芫荽嘅老公都大讚配搭清新💚,輕輕一灼,牛肉嫩滑芫茜爽嫩,絕對係成餐飯既亮點#黑豚肉 🐷都好唔錯,無牛肉咁肥,有口感唔會韌又夠肉味。丸類都好有新鮮感 #甜心墨魚丸🦑,原來入邊係 #美祿流心🍫,鹹甜交替,真

#黑豚肉 🐷都好唔錯,無牛肉咁肥,有口感唔會韌又夠肉味。

丸類都好有新鮮感 #甜心墨魚丸🦑,原來入邊係 #美祿流心🍫,鹹甜交替,真係好特別;仲有咖啡墨魚丸都好想試呀!

其他值得一試嘅仲有 #蝦膠讓鮮冬菇🍄 #千葉冰豆腐,加埋 #韓國年糕 索埋啲湯再食,煙煙韌韌真係好滿足🥰。

2021-03-31
  • 芫茜牛肉卷