2023-11-18 213 瀏覽
今日閒逛megabox過隔離食晚餐,在國際交易中心2樓,食個暖笠笠的日式火鍋。🍲吸睛日式3層火鍋盤 ($388/2人餐)🐟頂層是即食魚生,三文魚係新鮮的,唔係雪到凍冰冰個種,另外一讚的是大大隻的牡丹蝦🦐,肉感彈牙好食,另外仲有四隻蜆🐚,放入鍋中熱一熱再食,都新鮮好食。🐃中間層是肥牛盤,特別欣賞他有一半是用肥牛片卷野菜,分別有卷韭菜、芽菜同韭黃🥬,建議食落要放涼少少,一啖放落口,而唔係分開幾啖,因為咁樣最鎖住肉汁,同埋食落最有層次,最有口感。🥗最底一次是蔬菜盤,同時是我最欣賞的一層,因為他的蔬菜好新鮮,連粟米仔🌽、秋葵、紅蘿白都好鮮甜!我最喜愛他的福袋,好好食,入面包住的似是蟹肉及魚肉🦀,鮮味而且富湯汁。🍲柚子湯底甜甜地,好適合配野菜,另外,餐廳環境同埋服務都唔錯,就算一大班人都可以一齊坐,而且傾幾耐都唔怕。

🍲吸睛日式3層火鍋盤 ($388/2人餐)

另外仲有四隻蜆🐚,放入鍋中熱一熱再食,都新鮮好食。

• 刺身
  • 牛肉野菜鍋