2018-12-22 925 瀏覽
人生大事後,同埋隻佬約埋兩個八婆一齊坐底吹下水 !! 邊爐係必須的 ~~ 今晚黎到 養心殿 !! 大家都愛台式火鍋 ~~ 呵呵呵 !!原來其一朋友未黎過,另一個朋友就成日去 !! 但唔係佐敦店 ~~ 之後發生既事勁好笑 !! 等陣再講 ~~黎到梗係要叫 麻辣鍋啦 !! 仲有一邊我每次黎都選擇困難咁 ... 咁入冬喇 !! 今次梗係要叫 薑母鴨啦 ~~ 每次既湯都一定要即刻飲 !! 太好味喇 ~~~ 今次都唔例外 !! 薑母鴨都真係超正 ~~ 入面勁足料 !! 越滾越好味 ~~ 個鴨又夠淋 !! 唔錯 ~~ 麻辣果邊鍋本來已經有鴨血,另外仲送一煲 !! 雖然唔會好似台灣任俾你加 ~~ 但已經好好喇 !!!呢碟係 手切牛(大),牛味好濃,份量都唔細!食食下覺得唔夠,但都冇再叫!諗住叫其他野食 🤣🤣水蓮同A菜,今次唔開心呀!冇左 絲瓜呀!我好期待架嘛 😤 不過有水蓮都好正!朋友未試過水蓮,都食得好開心!呢個菜既口感係就算滾耐左都係爽口 👍🏻👍🏻 菜味好甜!老油條冇理由唔叫既 👍🏻👍🏻蝦滑,蝦味好濃!真材實料!鵝肝墨魚丸/芝士牛丸/韮菜餃/魚皮餃豆皮,呢排係好愛點既一個,豆皮又係吸哂湯!食落就

老油條冇理由唔叫既 👍🏻👍🏻

蝦滑,蝦味好濃!真材實料!

鵝肝墨魚丸/芝士牛丸/韮菜餃/魚皮餃

豆皮,呢排係好愛點既一個,豆皮又係吸哂湯!食落就好像支竹咁!

牛肚好正,兩邊都好夾味!但朋友話落去麻辣果邊,窿窿會痴實哂辛辣籽同花椒 🤣🤣🤣

呢鍋就係送既鴨血,唔小架 😋

黎左咁多次,第一次叫 鹽酥雞,唔錯喎!真係好似係台灣食既!入面好多汁,大家小心辣咀 😋

朋友話呢個好驚喜呀!話說佢話黎左咁多次,都未試過送雪糕!我反而答佢我試過幾次!勁開心 🤣🤣 不過今次冇我愛既朱古力!最好笑係,朋友唔食榴槤,我地3個都叫左,而佢叫左個益力多,好正呀!勁榴槤呀 🤣🤣

鋪頭做緊優惠呀,如果你上面書俾個 like fans page 有咸檸7 送,姐姐幫我地換左烏梅汁,勁正呀!當然我地都有加多個咸檸7!朋友話佢唔飲呢 🤣🤣
2018-12-13