2019-03-27
一行四人黎食哩間應該係新開既一人一鍋佢特別在係啲湯底唔會好似平時啲一人一鍋咁悶中式台式日式韓式連泰式都有!🤙🏻最犀利既係除左火鍋,仲有台式特調茗茶!火鍋可以揀辣度,亦有食物成分提醒敏感人士,好細心~店員服務態度亦非常好,又專業!姐姐成日都帶住親切笑容問我地需唔需要加湯執枱熄火,好有耐性,值得一讚呀👍🏻我就叫左個泰式海鮮鍋,因為我鍾意冬陰功湯底🤓海鮮鍋主要配料有鮮蝦、青口同蜆,當然仲有雜菜同雜菌、粟米、炸薯仔、枝竹、鵪鶉蛋等等~每樣都份量得宜,食到人好滿足,一人一鍋既好處係唔會不停不停食肉,實會記得食菜😝好足料呀~👍🏻朋友叫既招牌臭臭鍋入面有米血糕、鴨血同滷大腸😍加埋臭豆腐好似真係去左台灣咁!另外仲叫左兩個小食燒牛舌上面有孜然粉,好惹味~燒茄子上面就鋪滿蒜蓉🥰好耐冇食過咁多肉既茄子,好抵食~野飲真係令人喜出望外!本來以為店舖主打火鍋,點知野飲非常出色!我自己叫既超級水果綠妍其實就係多種水果既綠茶,有西瓜、橙、熱情果、士多啤梨等等,茶味極香冇澀味~同水果既鮮甜好夾!👍🏻👍🏻食完火鍋飲可以清清膩~朋友叫既芝士莓莓,本來想叫蜜桃,不過係時令關係冇供應就轉左藍莓,證明店舖真係只用新鮮當造既食材👍
佢特別在係啲湯底唔會好似平時啲一人一鍋咁悶
中式台式日式韓式連泰式都有!🤙🏻
最犀利既係除左火鍋,仲有台式特調茗茶!
火鍋可以揀辣度,亦有食物成分提醒敏感人士,好細心~
我就叫左個泰式海鮮鍋,因為我鍾意冬陰功湯底🤓
好足料呀~👍🏻
朋友叫既招牌臭臭鍋
入面有米血糕、鴨血同滷大腸😍加埋臭豆腐好似真係去左台灣咁!
另外仲叫左兩個小食
燒牛舌上面有孜然粉,好惹味~
燒茄子上面就鋪滿蒜蓉🥰
好耐冇食過咁多肉既茄子,好抵食~
我自己叫既超級水果綠妍
朋友叫既芝士莓莓,本來想叫蜜桃,不過係時令關係冇供應就轉左藍莓,證明店舖真係只用新鮮當造既食材👍🏻
清新帶酸甜既藍莓中和左濃厚既芝士,味道調較得岩岩好😍好出色呀!
估唔到火鍋同野飲質素一樣咁高,下次行開旺角經過就算食唔落火鍋都可以黎買杯野飲😬