巧得鍋

How Awesome
餐廳: 巧得鍋
資訊:

2022-08-06 70 瀏覽
超正火鍋👍🏻咁啱老公放假想打邊爐,經朋友介紹去咗呢間火鍋試吓,店舖裝修很別緻,一坐低服務員便很殷勤地為我們遞上火鍋調味盤,我有10多款配料選擇,我覺得最正係XO醬,很惹味,之後服務員為我們介紹菜式,他推介了幾款店舖的招牌鍋底,我們不想太熱氣,便選擇了蕃茄薯仔牛柳粒火鍋,而且還點了牛肩胛、墨魚滑、山水豆腐、娃娃菜、紅薯粉,不用等太久鍋底便來了,店舖很細心牛柳粒是另上,咁就唔怕啲牛滾得太耐老晒,呢個鍋好足料,除咗大量蕃茄薯仔之外,入面仲有好多豆腐,牛柳粒很香很有牛味,而且有肉汁,而且好嫩滑,鍋底其他配料味道都唔錯。火鍋配料方面,首先試牛肩胛,擺盤很精美,仲有好美既花做裝飾,立即試了一件,滾一滾就可以食,肉味香濃,而且充滿肉汁,很滑溜,之後試墨魚滑,墨魚滑很鮮甜彈牙,質素好好,另外山水豆腐很滑而且很有豆味,食得出不是一般豆腐,另外紅薯粉煙煙韌韌,口感唔錯,食完晒我哋都好飽,最後店舖仲好好,送西瓜拼盤俾我地作為甜品呢😋總括嚟講,呢間店除咗食物質素好好,店員既服務態度不錯,常常主動為我們加湯,而且地方闊落坐得好舒服,係一個三五知己聚餐談天嘅好地方👍🏻