2021-07-12 1693 瀏覽
日本拉麵嚟講香港都有唔少門派同口味,拉麵過江龍越開越多嘅情況下好似間間都差唔多,呢間來自東京嘅鬼金棒就係當中突圍而出,有好多識食之人都好鍾意佢哋嘅地獄級麻辣🔥味噌拉麵加厚切肥叉,貪佢夠晒重口味🤪今次我就去咗銅鑼灣分店挑戰下有幾辣🥵另外仲有尖沙咀分店。店舖裝修幾有特色,有啲日本鬼怪嘅公仔增添神秘感。另外呢度好貼心,放咗啲紙圍裙可以比你著住食拉麵,咁啲湯汁就唔會彈到件衫污糟晒👍🏻增量叉燒辣麻味噌拉麵(小辣、中麻)呢度所有拉麵都可以自己自由選擇辣度同麻度,分為無、小、中、高,勁揪啲仲可以加錢要鬼增版本😎我第一次食就少少地叫個小辣先,另外我鍾意夠麻就叫咗中麻。招牌叉燒都可以揀增量版,比起普通版本大件一倍,成舊豬腩肉咁大件都幾正,肥瘦相間,肉質都算腍同入味,好似食緊滷肉咁。湯底好有特色,辣辣地有麻香同味噌嘅香味。個人覺得小辣都唔夠,下次encore嘅時候可以叫中辣同大麻(?🤣)麵條比較粗身,軟硬度適中而且夠掛湯。玉米筍辣麻味噌拉麵(小辣、中麻)玉米筍呢個版本都係好受歡迎,玉米筍份量極多,坊間好少拉麵店用玉米筍做主打,不過係呢度就會明白點解,皆因玉米筍同辣辣地嘅湯底好夾,爽得嚟又索晒啲湯汁💦增量豆

增量叉燒辣麻味噌拉麵(小辣、中麻)

玉米筍辣麻味噌拉麵(小辣、中麻)

增量豆芽菜
拉麵本身都有唔少芽菜,另外仲加咗額外芽菜,成個拉麵碗咁多,口感爽脆又吸湯,當麵咁食都幾爽😗

人均消費:$120
推介指數(10分為滿分):8分