best fd之前好推薦一間叫做「契爺鮮入圍煮」的火鍋店,所以我就決定黎試吓啦,結果絕對無令我失望!👍😍喺呢度食火鍋,首選就係佢嘅四川麻辣鍋!湯底用上多款辛辣香料熬製,濃郁而又麻辣的味道,一試就啱中味蕾。即時引發左我嘅食慾,火辣火辣的,超過幾百度嘅辣度,每一口都讓人回味無窮,簡直就係滋味爆燈。🌶🔥和牛小排,粒粒肥膩得剛剛好,用火鍋去烚,將呢種頂級嘅肉質煮到恰到好處,肉汁喺口中迸出,香氣十足。🐮💖羊架就真係令人驚艷左⭐,真系太過好味⭐。傳統法式烹調方式,羊肉嚟得緊緻彈牙, 搭配完美的火候,入口即溶,真系無懈可擊。加拿大象拔蚌,咬得到新鮮嘅海洋味道。原汁原味,鍋煮得恰到好處,清甜脆口,令人食指大動!👏🐚當然,我哋都唔少得鮮支竹,清脆得黎又有鮮甜的湯餘滋味,一啖一啖煮到剛剛好,絕對係肥牛嘅好搭檔!最後還有牛柏葉,肥嘅部分正好,唔會食落去太肥膩。一錘落肚,感覺好似煙韌又新鮮,非常的好吃。👌🐮