今日去完迪士尼樂園玩之後嚟東涌食嘢,見到呢間餐所以入嚟食吓,呢間餐廳之前喺元朗都食過,上次嘅體驗都唔錯,所以再嚟食。依次叫咗牛油果米紙卷,通菜馬拉盞,特色小食拼盤,火車頭飯同埋雞絲扎肉香濃雞湯金邊粉。依間既牛油果米紙卷係我第一次係到食,感覺非常唔錯,同沙律差唔多。至於通菜馬拉盞,個馬拉盞醬非常特別,呢度10分惹味完全唔辣,啲味入晒落個菜度,完全突顯餸菜嘅味道。個特色小食小拼盤係完全合乎晒我所需嘅要求,有炸雞翼又有豬扒又有蝦卷,炸雞翼簡直係色香味俱全。個火車頭炒飯因為太好食,所以唔記得咗影相,個飯上面有太陽蛋,整爆咗佢之後啲黃流晒出嚟,加埋個秘製醬汁撈埋啲飯一齊食正爆,另外,豬扒唔肥膩乾身但鬆脆,所以搞到我咩都唔記得晒。最後個扎肉香濃雞湯金邊粉,扎肉整得非常之唔錯,非常之彈牙有口感,今天份量非常足夠😎整體嚟講地理位置方便,係大商場入面,我平日嚟所以唔使等位,出餐非常之迅速,唔使等好耐就有得食。推薦。#錦麗

#錦麗
2024-05-20