餐廳: Maison ES
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
新既一年,小妹好似比起之前更加懶左唔係太願意出去同朋友聚下舊或者食下飯個心成日只係諗住點樣處理小魔B 既東西或者呢個就係人生既轉變嗎?不過係小魔B 出黎之前,我都係要見下D 朋友仔唔係真係遲D我都唔知仲有冇時間見到佢或者同佢地聚聚舊啦今次我就相約左我既姊妹淘去左食Tea 平時大家食既Tea 都會多數係酒店?雖然而家好多餐廳都已經有有好精美既Tea Set 但係黎黎去去都係食西式既咸甜點?但係法式又如何呢? 或者你好記得小妹既Blog 文分享我都曾經介紹過一間法式既Tea Set 時光我又點會再介紹番d 同類型既野比大家呢係唔係?今次我就帶大家遊走去金鐘既山頂位置尋找一間有家感覺既Maison es Maison es 其實就係法文既意思代表家既感覺而今次我帶大家來這兒呢?因為今次它家近來也推出左一個Tea Set 仲會聯同左韓國品牌Innisfree 推出左一個名為【蘭花法式下午茶套餐】今次呢個Tea Set 同平時大家吃既有d 唔同首先佢唔算係西式反而有點法式帶有一點韓國感覺今次既Tea Set 都係配合番今次Innisfree 既食材而我自己就建議大家先由右邊吃起,因為是咸點來的就

新既一年,小妹好似比起之前更加懶左

唔係太願意出去同朋友聚下舊或者食下飯

個心成日只係諗住點樣處理小魔B 既東西

或者呢個就係人生既轉變嗎?

不過係小魔B 出黎之前,我都係要見下D 朋友仔

唔係真係遲D我都唔知仲有冇時間見到佢或者同佢地聚聚舊啦

今次我就相約左我既姊妹淘去左食Tea

平時大家食既Tea 都會多數係酒店?

雖然而家好多餐廳都已經有有好精美既Tea Set

但係黎黎去去都係食西式既咸甜點?

但係法式又如何呢? 或者你好記得小妹既Blog 文分享

我都曾經介紹過一間法式既Tea Set 時光

我又點會再介紹番d 同類型既野比大家呢係唔係?

今次我就帶大家遊走去金鐘既山頂位置

尋找一間有家感覺既Maison es
Maison es 其實就係法文既意思代表家既感覺

而今次我帶大家來這兒呢?

因為今次它家近來也推出左一個Tea Set

仲會聯同左韓國品牌Innisfree 推出左一個名為

【蘭花法式下午茶套餐】
今次呢個Tea Set 同平時大家吃既有d 唔同

首先佢唔算係西式反而有點法式帶有一點韓國感覺

而我自己就建議大家先由右邊吃起,因為是咸點來的
就等我先介紹一下有什麼東西啦,碟內是有兩件的像角仔既

就係以牛肉為主食帶有一點酥皮

而下面的就是韓式泡菜的咸點,不過由於它是辣的,

小妹就不能品嘗出味道了....

然而中間位置的就是炸韓式年糕.不過平時食韓式年糕係辣架

仲要係咸點,但係呢個係甜甜的韓式年糕好好食架

而下面的就以寒蘭花的紫色,做成的甜點

左起的燩蛋白就是我最喜歡的,因為它的味道比較偏淡

所以對於我而言適合我一點,旁邊的是細莓撻,

紅莓的味道不是平時人做的味道,

連同撻皮一同吃的時候就不會太甜呢

最後就是有一個泡芙囉,加上innisfree 的小牌子

整個Tea Set 就是這樣仲有一杯茶可供大家選擇既

2016-01-30