呢日去完動漫展想食少少嘢,醒起往返灣仔地鐵站天橋底必經有間韓國食店🇰🇷,幾年前去完會展都食過,見天氣咁熱☀️廢事再搵食乜,所以就入去了。舖仔細細,綠色牆身貼滿食物相同韓星poster🤣,啲枱櫈擺得好密,但整齊同乾淨嘅,而且冷氣充足。要落咗單先安排入座,但落單個女店員目無表情😐,語氣又麻麻。食物選擇都多種類,但有啲嘢賣哂,例如飯卷無咗呑拿魚等。但留意返食物一啲唔平,最平嘅都由$38起,平均麵食同飯都$6x,又唔包飲品,可能始終喺灣仔區啦,不過唔使加一。我哋叫咗牛肉紫菜包飯🍙($48)、韓國水冷麵($68)同一杯柚子茶($15)。兩樣食物都無乜味道,未到難食,但更加同好食拉唔上。牛肉飯卷無牛肉🐂味,就算入面有蘿蔔等,但咸味酸味都無😑。至於水冷麵,更加係冷麵加冰就完咗,不過佢有啲醋、芥辣同辣醬俾你自己加,加完醋就正常啲嘅,但都係好寡。最好味反而係前菜嘅芽菜同泡菜,但好少。題外話,一個疑似老闆嘅男人應該真係韓國佬嚟,但長期都係鬧緊(用韓文🤣)個女店員應該點做點做,好燥底咁,雖然唔係鬧我,但都覺得好煩😅😅。總括嚟講,真係唔好食,又唔抵食,又無服務,經過就腳都唔使試。完。😶

2019-07-27