餐廳: 1963 木十豆寸
資訊:

2019-09-10 745 瀏覽
又去到灣仔「搵食」,走到一間長期人氣高企嘅台食店,內裡裝潢設計充滿懷舊風格,加上暗淡燈光確實係令人行進老台灣嘅感覺。😌.食物選擇算多,亦有套餐可以點選,這次叫咗幾款都算係幾好,但服務態度希望能再提升一下吧☺️.🥢酒蒸蛤蜊。這碟竟然超有水準,奶油湯汁濃郁,蒜香而且肉質仍嫩烹煮時間剛好☺️.🥢烏龍茶香燻雞🐔。確實是有香燻嘅味道,連埋茶葉嘅香味感覺很不錯,雞排肉尚算嫩滑入味😌.🥢滷水拼盤。去到每一家台店都會叫這一味菜,感覺如果台式滷汁嘅處理不好,實在難以接受。5款食物顯示出誠意,有雞翼、滷蛋、豬耳、海帶、蘿蔔。🤡.🥢燙青菜🥬。第一眼見到,咁大碟🤭!台灣A菜爽口,加上肉燥食慾大增😌.🥤台式黑糖奶茶。好飲!黑糖啫喱加上台式奶茶,這是「正」🤡
🥢酒蒸蛤蜊
🥢烏龍茶香燻雞🐔
🥢滷水拼盤
🥢燙青菜🥬
。第一眼見到,咁大碟🤭!台灣A菜爽口,加上肉燥食慾大增😌
🥤台式黑糖奶茶
。好飲!黑糖啫喱加上台式奶茶,這是「正」🤡