2018-04-12 377 瀏覽
相信唔少打工仔都會有荷包緊張嘅問題,我自己身邊都有一個朋友,佢話啲同事成日去食貴野,搞到佢荷包好緊張。所以我就建議,既然係咁間唔中去食平野中和下。其實想慳錢有方法,就好似灣仔,都幾多平嘅嘢食。今日介紹你嘅呢間位於英皇大廈側邊條街,豪華咖啡茶廳。睇睇餐牌除咗碟頭飯、意粉,仲有公仔麵或者多士選擇。而點解我會話好平嘅原因係,我叫一個公仔福麵都只係22蚊,無錯呀平過麥當勞個餐啊。而且柯打無耐就十分快到,真係好岩乜都要快嘅香港人啊!福麵無多無少一整個,同平時煮隻麵嘅份量無異。而餸呢除咗沙嗲牛肉、仲有雞翼、炸魚柳選擇,而鐘意味濃啲嘅我最岩就沙嗲牛肉。味道合格、肉量適中,位於灣仔呢個價錢,執到啦。本身驚驚地唔夠飽又有啲口渴,最岩就叫番支可樂頂頂胃,尺寸有大有細,價錢都係相差1蚊,咁你話要大定要細吖,當然係飲得哂先好叫,哈哈。下次有機會會試下佢個燴汁意粉,再評一評。

沙嗲牛肉公仔麵
大可樂