2007-07-06 3 瀏覽
大友商場開左間翡翠拉麵小籠包, 又係旗艦店, 經過就去試下o拉.叫左4樣餸:1. 脆鱔: 幾好食, 送酒佳品, 不過冇酒飲2. 菜(好似叫三味菜): 個樣幾靚, 味道清淡3. 排骨拉麵: 排骨與麵分開上, 排骨炸得較乾身, 麵質好, 浸得耐仍然不會發漲, 口感唔錯4. 兩籠小籠包: 皮不會太厚, 包內湯汁亦不易漏出來, 肉質亦令人回味這裡的食物是不錯, 但服務態度實在不太好. 這裡叫完食物之後是會給客人一張清單, 以落單無誤. 落左單之後, 我們因為坐風口位而要求調位, 調位後我問那位比較高級的經理, 那長清單會否再給我們(他調位時收了那長單), 他悔氣的回答"o個單我可以俾你, 但冇乜用o羅", 我不知道原來對他來說, 這是一個無禮的要求. 但我相信那不是應有的服務態度.

叫左4樣餸:

1. 脆鱔: 幾好食, 送酒佳品, 不過冇酒飲