古祖蛋糕而家真係梗有一間係左近,食過咁多間,但永遠都被濃濃的蛋糕香味所吸引,遠遠聞到味都要行過去買返一個試一試黃色招牌已經夠吸晴,再有雞仔Logo做配合,就算聞唔到香味都會過嚟睇吓呢間新店係賣乜東東啦⋯⋯店內的裝修簡潔光明👍🏻店長會好細心咁介紹客人選擇的蛋糕店內只賣4款蛋糕黃金芝士~抹茶紅豆~經典原味~蜂蜜蔓越莓原味 和 抹茶 上面原來印有雞仔Logo 最後我選擇了 蜂蜜蔓越莓因為從來都未見過古祖蛋糕有呢個味道所以一定要試吓係咩味道返到屋企其實蛋糕已經凍哂,但一打開個盒都仍然聞到好香的蛋味,眼見已經有好多莓,切一件都睇到入面亦有唔少蔓越莓,十分足料👍🏻先食蛋糕,蛋糕好鬆軟細密,口感非常好 蜂蜜的甜 再夾帶有 莓的香味 ,未食到莓的部分已經覺得味道好特別 再食有莓的部分,甜甜酸酸又有少少似提子乾的口感,整體來講係好夾有間本舖 暫時排係我的古祖蛋糕清單的第一名Ps:食唔哂可以放入雪櫃最多3日

店內的裝修簡潔光明👍🏻

店長會好細心咁介紹客人選擇的蛋糕

店內只賣4款蛋糕
黃金芝士~抹茶紅豆~經典原味~蜂蜜蔓越莓

原味 和 抹茶 上面原來印有雞仔Logo

最後我選擇了 蜂蜜蔓越莓
因為從來都未見過古祖蛋糕有呢個味道
所以一定要試吓係咩味道

先食蛋糕,蛋糕好鬆軟細密,口感非常好

有間本舖 暫時排係我的古祖蛋糕清單的第一名

Ps:食唔哂可以放入雪櫃最多3日
2020-08-05
$75 (宵夜)
  • 蜂蜜蔓越莓