2021-07-13 263 瀏覽
好味指數😋😋😋😋😋回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗🤗今日3點幾都未食lunch,路過見到對面街有元朗燒賣皇后,立即心心眼😍🍴炸魚旦燒賣孖寶($22 / 每款6粒)平時我通常會食招牌香菇豬肉燒賣,因為真材實料夠香又好味,尤其配上皇后辣椒油,不過今次想試下炸嘅版本,就叫咗炸孖寶,即叫即炸熱辣辣又香口,因為表面會放咗椒鹽,就唔會再配辣油或手工豉油... 先試下炸燒賣先,勁脆又香口呀,同蒸嘅version好唔同,呢款好惹味,外脆內軟,唔會乾,仲食到香菇味,正呀~炸魚旦唔會好似燒賣咁有脆皮面,佢嘅魚旦係自製白魚旦,外層少少香脆,都係放咗椒鹽,魚旦夠彈牙,有魚肉味,口感一流!因為我太掛住佢嘅辣椒油,我都有叫店員俾咗少少我😋🍴咖哩五寶($35)呢個係我第一次食,揀咗咖哩汁,五寶有魷魚、牛柏葉、豬皮、蘿蔔、魚旦,個咖哩汁真係超好味,咖喱汁濃郁,有少少辣味,好惹味,用嚟配咩食都好正,魷魚、牛柏葉、豬皮煮到剛剛好,易咬開又夠咬口,蘿蔔清甜冇渣,好味~🍴皇后碗仔翅($20)估唔到原來咗大碗,開頭以為用細碗裝,原來係大碗,好足料,羹湯唔會太傑撻撻,香菇同木耳有好多,唔錯~
好味指數😋😋😋😋😋
回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗🤗

🍴炸魚旦燒賣孖寶($22 / 每款6粒)
因為我太掛住佢嘅辣椒油,我都有叫店員俾咗少少我😋

炸魚旦燒賣孖寶

🍴咖哩五寶($35)

咖哩五寶

🍴皇后碗仔翅($20)

皇后碗仔翅

下午茶