2016-09-06 246 瀏覽
今晚跟朋友放工到了灣仔食burger...呢間burger位於灣仔既酒吧街。。。成條街都好有氣氛 好有外國風情。。呢間餐廳座位不算多 但佈置同座位都好有酒吧feel。。令人感到好放鬆 好relaxmenu主要以burger為主,有beef burger, chesse burger, fish burger, chickren burger等。。都有好多唔同既選擇除了burger外仲有雞翼小食最後我們決定叫2個burger,再加1個combo set 30蚊(即有野飲同有薯條),再叫多個雞翼小食再加了30蚊轉了chocolate milkshakemilkshare上既cream好吸引 成杯既賣相好靚 飲下去 朱古力味濃 幼滑 而且唔會太甜 呢款包既外皮暖暖的 有點脆但咬到中間的時間 包會綿綿地 比一般既包林 質感有點不同 幾得意魚 好香脆 濃濃既魚味 而且又熱辣辣burger內除了有魚,仲有芝士,蕃茄,菜。。全部食料都十分新鮮當一口啖下時,感受到包既外脆內軟 之後到爽口清脆既菜 蕃茄 之後到脆脆肉厚既魚塊 最後再以麵包作結朋友點的是single burger...牛肉多汁。而且肉味好

除了burger外仲有雞翼小食

chocolate milkshare
再加了30蚊轉了chocolate milkshake

fish burger
呢款包既外皮暖暖的 有點脆

魚 好香脆 濃濃既魚味 而且又熱辣辣

single burger
朋友點的是single burger...

牛肉多汁。而且肉味好濃

啖啖肉配以新鮮既蔬菜 口感極佳。而且有了蔬菜既中和又不會覺得油
truffle fries
跟餐的是普通薯條 我們加了20蚊來轉了松露薯條

淡淡既松露香 點綴了脆脆既薯條 令成條薯條既味道昇華了,而且松露味不會超強 不會覆蓋原來薯條獨有既薯味
buffalo wings
水牛城雞翼