作為灣仔上班族 最幸福嘅莫過於係Lunch真係好多選擇🤪連拉麵店都有至少10間😅所以有時諗唔到食咩就會去食拉麵☺️✦店舖唔算大 所以坐得會有少少迫🙈拉麵上菜速度算幾快 大約10分鐘就食得🙈拉麵可選粗幼 軟硬程度🙈個人覺得粗拉麵掛湯程度較高🤪▾▾🍋 檸檬拉麵$𝟏𝟎𝟏 ▾係期間限定嘅拉麵😚印象中應該係第一次食檸檬湯底嘅麵😂但係有幾有驚喜😚店舖秘製嘅檸檬醬同豬骨湯底混合一齊 中和左湯底嘅油膩 而且檸檬又唔會太酸 所以食落幾開胃😊🦐海老虎 $𝟏𝟎𝟖 ▾基本上如果有蝦湯選擇都一定會嗌😂🙈平時食完蝦湯最驚越食越鹹😩但今次呢個尚好 但蝦味唔算好濃🙈反而幾欣賞拉麵嘅免費配料 份量算幾多 lunch好夠飽🙈✦✦╼ ╾💰 $𝟏𝟎𝟎𝘱.𝘱 ( 𝟐 𝚙𝚙𝚕 • 𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑)🏃環境舒適度: 𝟛.𝟜 / 𝟝💵ℂℙ值:𝟛.𝟞 /𝟝👀回頭率:𝟛.𝟞 / 𝟝

▾▾
🍋 檸檬拉麵$𝟏𝟎𝟏 ▾

🦐海老虎 $𝟏𝟎𝟖 ▾

✦✦
╼ ╾

💰 $𝟏𝟎𝟎𝘱.𝘱 ( 𝟐 𝚙𝚙𝚕 • 𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑)

🏃環境舒適度: 𝟛.𝟜 / 𝟝
💵ℂℙ值:𝟛.𝟞 /𝟝