2020-10-06 801 瀏覽
因為見到有明星推介隱世小店又勁多網上介紹,所以特意走進大圍試“黑口黑麵”同“好頭好尾”。 “好頭好尾”個湯係超級濃郁又好足料,同網上好多的介紹一樣,飲得出是用足心機,因為我喜歡飲湯加上又怕肥,我飲咗大半碗湯,飽了😂😂呢個都係我去到比較失望嘅地方,因為都算主打可以連湯底都可以飲,若果有足料淨湯就最好,最啱我依啲減肥人士,唔想食咁多麵。至於“黑口黑麵”,個湯底冇我想像中咁有濃郁嘅墨汁香味,反而最令我驚訝嘅係個手打墨魚滑裏面真係有粒粒墨魚肉,好好食🤤🤤。不過,我嗰日店員冇比圍裙,我要食得好小心,冇網上面啲人講店員咁貼心😅餐廳都係一間小店都冇咩裝修可言,位置唔多,所以最後一口食完即刻俾人收碗😂若果你鍾意飲湯又鍾意食麵呢間都真係唔錯嘅。不過都幾多人排隊,大家去食都要有心理準備等

若果你鍾意飲湯又鍾意食麵呢間都真係唔錯嘅。
不過都幾多人排隊,大家去食都要有心理準備等
  • 好頭好尾
  • 黑口黑麵