2019-08-14 6 瀏覽
今日行12蚊店見到the one都開左別天神~之前係中環食過覺得唔錯~呢度鋪面仲大d~於是入去食個拉麵先~今次叫左蝦味噌豚骨湯麵配小龍蝦沙律~前菜-小龍蝦沙律好快小龍蝦沙律就上檯~有6塊紫菜跟埋~沙律入面見到有粒粒龍蝦肉,真材實料~食到龍蝦肉既鮮味,包埋紫菜食更加有口感~蝦味噌豚骨湯麵溏心蛋做得非常出色~蛋黃超流心~櫻花蝦份量都好多,脆卜卜好香口~再呷一啖湯底~充滿蝦既鮮味,好濃厚! 另外仲有三片日式叉燒,薄薄的,脂肪唔多唔會肥溜溜~而配料有蔥花同栗米,配色又靚又健康,令成個麵更有口感~麵質方面偏軟身,索哂D湯底食落好香~特別推介大家可以落拉麵汁同蒜蓉一齊食~會令成個面提昇到另一層次~成碗連配料食哂真係好飽~不過提提大家落蒜蓉既話之後要買番香口膠食下先~因為個蒜蓉味真係好濃好重架😂
今次叫左蝦味噌豚骨湯麵配小龍蝦沙律~
前菜-小龍蝦沙律

蝦味噌豚骨湯麵