2019-06-17 700 瀏覽
假期到AEON行街街,行到咁上下,開始肚餓,想搵間嘢食都唔易,啲餐廳差唔多都要等。咁啱經過二樓UCC行前見到仲有間茶房別天神有位,唔使等,來個美好的偶遇啦。其實我哋係想食個班戟,但見到佢寫班戟外賣35,堂食係貴多10蚊,咁就決定食飽再外賣食啦!——婆仔數上身。拉麵都係得兩款,簡單直接,於是一人一個餐啦~好多蝦米仔,個湯都飲到蝦味,兩大嚿叉燒,肥瘦均勻,味道適中。特別讚下個蛋,蛋黃仲流心,蛋白好滑好香。豚骨湯面係冇粟米但有木耳絲,相對蝦味增豚骨湯麵,呢個會比較淡,都係好濃郁嘅豚骨湯,食完個嘴仲介塔塔㗎。煎得香口皮脆,簡單小食。個沙律喺食拉麵前食最好,味道較清淡,可以用紫菜夾住食。很快食晒正餐,我哋好期待share個芒果忌廉朱古力碎。可惜去到收銀處,姐姐話冇芒果味,有啲失望。於是揀咗個士多啤梨朱古力碎。然後我哋隔住玻璃睇職員整班戟,好期待~落足料,上手仲熱辣辣,酸酸甜甜嘅士多啤梨,滿滿的cream,再加上朱古力醬同啲朱古力碎,好滿足呀~

拉麵都係得兩款,簡單直接,於是一人一個餐啦~

蝦味增豚骨湯麵

特別讚下個蛋,蛋黃仲流心,蛋白好滑好香。

豚骨湯麵

餃子

煎得香口皮脆,簡單小食。

小龍蝦蟹子沙律

個沙律喺食拉麵前食最好,味道較清淡,可以用紫菜夾住食。

很快食晒正餐,我哋好期待share個芒果忌廉朱古力碎。
可惜去到收銀處,姐姐話冇芒果味,有啲失望。
於是揀咗個士多啤梨朱古力碎。

然後我哋隔住玻璃睇職員整班戟,好期待~

士多啤梨忌廉朱古力

蝦味增豚骨湯麵