6天前 0 瀏覽
揀了Upper Deck來慶祝朋友的生日,是明智的選擇!早到了,等了一陣便就坐。當晚full晒,侍應們一腳踢,要等一陣先可以叫到他們來落單。我哋揀咗兩個前菜,三個主食,四人share。我自己對每一道菜都非常之滿意!朋友們亦食得飽飽,飽到夜晚瞓唔着喎!🤣前菜:帶子煙肉,帶子煎得啱啱好,外脆內嫩滑,個汁同帶子好夾,帶出帶子的鮮味, 本人好怕太過creamy的汁,但這個好啱我口味。這個crab cake 都值得一試!超鍾意一啖一啖肉的感覺😋,外邊好脆👍🏻這個慢烤燻製背肋排整得一啲都不柴,好回味😋香煎鱸魚柳亦煮得個肉啱啱熟,正👍🏻意大利手工全蛋幼扁面,好香蛋味,個汁咸度適中。最後就是甜品:外戴的生日蛋糕(沒有相片)。之前問了他們有什麼甜品,除了芝士蛋糕之外,就沒有蛋糕,所以自己在Sheraton酒店買了一個蛋糕。值得一讚是他們侍應搞氣氛搞得非常出色!有一位主打侍應唱生日歌,帶埋兩位助手在旁趁熱鬧,但他們有點怕羞😆,好快唱完歌就走了。主打那位侍應繼續幫我們影相。壽星女當晚玩得非常開心!謝謝餐廳的悉心安排👍🏻👍🏻👍🏻當晚埋單有八折,非常抵食😄😄
揀了Upper Deck來慶祝朋友的生日,是明智的選擇!

我哋揀咗兩個前菜,三個主食,四人share。

Scallop  and  Pancetta

Maryland  Crabcake

這個慢烤燻製背肋排整得一啲都不柴,好回味😋
Texas  BBQ Baby  Back Ribs  (full)

香煎鱸魚柳亦煮得個肉啱啱熟,正👍🏻
Sea bass

意大利手工全蛋幼扁面,好香蛋味,個汁咸度適中。
Tagliatelle

壽星女當晚玩得非常開心!謝謝餐廳的悉心安排👍🏻👍🏻👍🏻

當晚埋單有八折,非常抵食😄😄
2021-09-16
Scallop  and  Pancetta