2015-03-20 1595 瀏覽
話說早兩晚girls day,幾個女仔行街行到連h&m都收工先記得原來未食飯....話就話香港係美食天堂,旺角係世界中心,但其實up得出11點幾仲可以坐得舒舒服服又唔麻甩嘅地方真係好少!最方便最無煩惱嘅選擇,除左放提就係打邊爐啦 11點半左右,響門口等左一陣(贊下餐廳幾貼心,門口放D櫈,對於行左成日街就腳斷嘅我哋,實在好混動)入到去,朋友決定叫咩湯&肉,我就直接去攞其他野食。選擇其實幾多,連木耳都有減肥一流!估佢唔到竟然連綿花糖機都有,真係超屈機😂攞左D丸返到枱竟然有表現睇,職員用幾舊肥肥牛脂肪爆香D洋蔥,再加綿花糖整湯底,絕對係屈機到核爆!睇著個綿花糖一路縮細,個職員一路整一路勁香,好鬼肚餓呀~真心推介要試試呢個湯底,視覺&味覺都好有feel。湯底甜甜,同D肉都夾,中和在D油油感,食落無咁飽濟,而且D肉一D雪味都無、無渣、肉味夠、肥瘦適中(最怕見到一塊肉佔左70%都係肥糕,都唔知做咩😑),以同類邊爐店嚟計,絕對中上級水平。好想玩個雪糕機,但D野食太正,所以太飽lu,下次再玩吧!
先記得原來未食飯....
最方便最無煩惱嘅選擇,除左放提就係打邊爐啦

入到去,朋友決定叫咩湯&肉,我就直接去攞其他野食。
選擇其實幾多,連木耳都有減肥一流!
極上牛肩肉
估佢唔到竟然連綿花糖機都有,真係超屈機😂
真心推介要試試呢個湯底,視覺&味覺都好有feel。
綿花糖壽喜燒鍋
好想玩個雪糕機,但D野食太正,所以太飽lu,下次再玩吧!
題外話/補充資料: 任飲啤酒可以續位計,唔洗被迫成枱計,呢個做法好好!
2015-03-15
$300+ (晚餐)
極上牛肩肉