2020-09-16 4041 瀏覽
衝呀,未夠12點鐘,餐廳未開門我哋已經上去排隊啦,一打開門全層都係等緊入去打邊爐嘅食客,個個都好心急要擦翻餐飽入咗去我就喺自助區兜咗個圈,首先見到有軟雪糕機,分別係原味同埋芒果味,右手邊仲可以加番啲topping 或者dressing添醬料都一應俱全,炸蒜、生蒜、豉椒、沙嗲醬、蔥粒、豉油應有盡有,任君選擇我就非常欣賞佢哋自家製嘅飲品,今日就見到一共有四款,例如冰糖燉檸檬、蝶豆花茶、洛神花茶、薄荷烏龍茶,每樣飲品都寫咗佢哋各自嘅功用,大家可以因應自己嘅需要揀返適合嘅飲品湯底就喺排隊嘅時候就要諗定啦,因為餐廳會幫你落咗個湯底先,咁你坐到埋位就即刻可以食啦,呢個係鯊魚骨湯底,餐廳建議打邊爐之前飲番啖湯先,果然個湯係鮮甜無比,唔似有落味精,所以我都飲咗好幾碗先開始打邊爐左邊嘅係羽衣甘藍,右邊嘅係菠菜,全部都係自助區嗰度拎返嚟㗎餐廳分咗三個價錢收費,午餐訂咗A,B,C餐,大家要揀一個餐先開始打邊爐其實唔同餐就會提供唔同嘅肉類今次我哋就揀咗B餐就可以食到以下既安格斯牛小排、牛板腱、封門柳太震撼啦,我叫咗成堆打邊爐嘅食品,例如魷魚、芋絲、炸魚皮、響鈴、特長蟹柳、魚皮餃、、手打墨魚丸、蝦滑、墨魚滑、鴨
左邊嘅係羽衣甘藍,右邊嘅係菠菜,全部都係自助區嗰度拎返嚟㗎
太震撼啦,我叫咗成堆打邊爐嘅食品,例如魷魚、芋絲、炸魚皮、響鈴、特長蟹柳、魚皮餃、、手打墨魚丸、蝦滑、墨魚滑、鴨血、花膠、帶子
後尾發覺鴨血同個湯底唔係太夾,所以決定自製個麻辣鴨血,將鴨血放係辣到冇朋友既醬入邊一陣,就可以吸收晒辣嘅味道,正!
大家真係要把握時間,落單時間只有一個鐘,一個鐘後就會冇得落單㗎啦
2020-09-13