2022-12-11
2077 瀏覽
由著名YouTuber 係香港開設嘅餐廳,估唔到同事都係小粉絲,我地就相約一齊嚟潮聖🤟🏻果然無令人失望,餐廳裝潢玩味十足亦加入港式同澳門文化,我哋就坐咗係娛樂城區,好似置身於賭場娛樂城中🤣🤣打開餐牌發現菜式嘅名稱都好特別好得意😆但放心旁邊都會標示真實菜名,所以唔使驚嗌咗之後會有落差🙊太多選擇之下仲可以參考微辣十大必食推介😉懷舊蟹膏蝦多士 地道懷舊港式小食代表,一客有4件,件件都炸到卜卜脆,食落仲嗦嗦聲嫁,每件多士上都鋪滿彈牙嘅蝦滑,唔好忘記加埋creamy 鮮味十足嘅蟹籽蟹膏一齊,fusion crossover 為懷舊美食加注新鮮感👍🏻發記大香腸蜜糖黑椒大香腸炸到超脆身,而且原條掛起上菜,先打夠卡之後道可以用剪刀✂️慢慢分成細細件,加埋黃芥辣同辣醬惹味可口,如果有埋啤酒就超爽😆椒絲腐乳通菜腐乳+通菜係最佳拍檔,腐乳醬好惹味又掛滿每條通菜,加埋辣椒絲一齊炒好夠鑊氣,送飯一流😋米酒雞必點招牌米酒雞,一上菜就已經「嘩」一聲,因為超級大盤,店員會先淋上米酒再點火,睇完短暫表演再冚蓋等一陣,一打開蓋就聞到米酒香氣,再將荷葉剪開就見到全雞,雞肉好嫩口而且用筷子輕輕一夾已經骨肉分離,雞肉仲包住金針雲
懷舊蟹膏蝦多士
發記大香腸
椒絲腐乳通菜
米酒雞
必點招牌米酒雞,一上菜就已經「嘩」一聲,因為超級大盤,店員會先淋上米酒再點火,睇完短暫表演再冚蓋等一陣,一打開蓋就聞到米酒香氣,再將荷葉剪開就見到全雞,雞肉好嫩口而且用筷子輕輕一夾已經骨肉分離,雞肉仲包住金針雲耳等、完全嗦哂雞汁精華,秘製醬汁無得頂