2018-11-24 3992 瀏覽
約了姨甥睇戲, 我請食飯, 當然是投其所好,韓式攻略,上網 search 附近,Seoulmate 食評唔錯, 走新派路線, 可以一試。 聖誕將至, 裝飾擺設都已感受到氣氛近門口大房, 仍然保留韓式坑座其餘都是原木色枱櫈為主時間太趕,坐下即叫餐特別之處是把材料鮮蝦、魷魚、元貝用薯條織成的籃子分開盛載,自己隨意添加, 醬汁用柚子醋, 醋的酸味還有甜甜的柚子蓉,配上新鮮蔬菜,口感清新醒神有兩款味道, 一個是原味,用千島醬沾食,另一個是kimchi味道,有醃菜加在蝦丸內,用茄汁醬食,每口都有濃濃 kimchi味道。自己比較 like 原味,但姨甥喜歡 kimchi 的辣味,值得一提,蝦丸size有乒乓球咁大,真係少有有半隻龍蝦, 蝦肉彈牙蝦膏肥美,喇沙汁燴飯都是新嘗試, 飯質軟綿, 喇沙汁微辣,但嫌豆卜過咸,要扣分餐牌好吸引個樣好似小聖誕樹,脆口窩夫做底,有 fresh cream, 新鮮士多啤梨, 雪糕,甜品一族最啱食完怱怱埋單, 趕下一場了😚😚
聖誕將至, 裝飾擺設都已感受到氣氛

近門口大房, 仍然保留韓式坑座

其餘都是原木色枱櫈為主

時間太趕,坐下即叫餐

柚子橄欖沙律+炸薯

炸蝦球

,值得一提,蝦丸size有乒乓球咁大,真係少有

喇沙龍蝦燴飯

有半隻龍蝦, 蝦肉彈牙蝦膏肥美,

餐牌好吸引

雜莓窩夫

食完怱怱埋單, 趕下一場了😚😚

柚子橄欖沙律+炸薯
炸蝦球
喇沙龍蝦燴飯
雜莓窩夫
  • 炸蝦球,雜莓窩夫