2020-04-22
咁今日happy friday就一定係同朋友食翻餐好野慶祝下一星期嘅辛勞架啦🥰咁咁啱個friend又想食burger😛我有記得之前有一個漢堡達人曾經推介過我話呢間係全香港最好食嘅burger,咁不如就試一試佢有冇講大話啦🤣🤣Honbo 位於灣仔日街,距離地鐵站唔算太遠係10分鐘兩路程,行條樓梯上去之後都相當易搵,咁大家做咗成日都肚餓梗係快啲入去餐廳,喺疫情底下佢都會提供體溫探熱同埋酒精搓手液以保障食客嘅安全☺️一入到黎就比佢型格嘅裝修吸引到,好似置身於藝術館入邊咁,又帶少少美國街頭風格,令人有一種好輕鬆嘅感覺,等食物嘅途中都可以欣賞下附近嘅裝潢同埋同朋友影吓相打下卡咁!睇嚟老闆都係一個有藝術觸覺嘅人。佢嗰度有八種漢堡俾你選擇亦都有唔同嘅size😛適合唔同胃口同口味嘅人,仲有一啲小食同配料俾大家選擇,簡單啲來講覺得係一個傳統簡單嘅漢堡店,始終有時候簡單就是美!而我同我朋友就點左cheese burger to honbo黎食Honbo $88而我就試咗佢嘅招牌Honbo!咁我諗呢個包容得佢個名黎命名應該都唔會影衰佢!一試嘩當堂嚇一跳,個包皮有啲脆脆地😛肉質鮮嫩醬汁非常野味☺️再加埋牛肉每一啖
Honbo $88
而我就試咗佢嘅招牌Honbo!咁我諗呢個包容得佢個名黎命名應該都唔會影衰佢!一試嘩當堂嚇一跳,個包皮有啲脆脆地😛肉質鮮嫩醬汁非常野味☺️再加埋牛肉每一啖都係肉汁😛成個配搭簡直係完美,再加埋佢啱啱新鮮整出嚟熱辣辣,我可以話係我呢一生食過最好食嘅漢堡之一,而佢個價錢都係非常合理,我只可以話我朋友真係冇介紹錯😛
Cheese fries $58
呢個cheese fries又係不得之了😛需要我去重點推介,佢係用咗幼薯條,但係非常香脆,完全冇單薄嘅感覺,佢上面淋上嘅芝士醬非常濃郁,每一條薯條都有濃濃嘅芝士味!你唔使擔心食完一半冇晒芝士醬,因為其實佢好多係底,我哋食晒成碗都仲未用曬😛鍾意茄汁同芥茉醬嘅佢都有另外提供,非常貼心!
我非常推介呢間漢堡店俾大家大家一定要黎試吓,honbo喺荃灣都有分店,如果住新界嘅朋友可以唔使去到灣仔咁遠都可以試到☺️