2019-02-01 1142 瀏覽
去紅磡又點止淨係去睇演唱會丫,睇concert前襯早想去遠小小搵野食,無他...因為紅館附近嘅食肆通常都爆曬棚有排等位。搵到呢間係蕪湖街嘅西餐,地鐵何文田站行5分鐘左右就到,都幾方便!一坐低店員就俾咗部tablet我哋點餐,所有Menu都喺晒部機裏面一目了然!主菜加$60就可以變做Set dinner😎 我哋叫咗個客煙三文魚沙律,由於驚太多醬汁,所以專登叫左汁另上,自己按個人喜好將沙律菜撈蜜糖芥茉汁一齊食,又fresh又夠健康👍🏻西蘭花忌廉湯都好夠香濃,用上西蘭花令整體感覺冇咁漏!安格斯肉眼叫左5成熟🥩廚師烹調嘅火候控制得啱啱好,半生熟咬落去肉質豐盈之餘,亦食到香濃嘅牛味,配埋黑椒汁食,零舍滋味😋炸魚薯條都有驚喜👻因為我本身好怕炸魚嘅炸漿太厚,呢度食落似用麵包糠黎做炸醬,咬落脆口之餘亦唔會有太多發粉嘅感覺。魚肉意外地炸完都依然咁嫩滑,而且新鮮熱辣即叫即炸,好食到停唔到口🤟🏻香辣蒜蓉炒蜆都好值得推介👍🏻首先係食曬全碟都無咬到有沙,證明餐廳處理得好仔細。隻隻都大粒飽滿,經過大廚嘅烹調,更突出到蜆肉嘅鮮味🤤個set dinner仲有甜品送,加咗$5要杯柚子蜜,大擦一頓後呷一口柚子蜜中和下,P

煙三文魚沙律

西蘭花忌廉湯都好夠香濃,用上西蘭花令整體感覺冇咁漏!

西蘭花忌廉湯

安格斯肉眼

炸魚薯條
炸魚薯條

香辣蒜蓉炒蜆

個set dinner仲有甜品送,加咗$5要杯柚子蜜,大擦一頓後呷一口柚子蜜中和下,Prefect! 飯後慢慢行番去紅館,正好俾自己消化下。呢個好地方,真係要happy share埋比d朋友🤣

Tiramisu
2019-01-29