2018-11-20 1793 瀏覽
老友相聚,想食得特別少少,經過上網爬文之後,決定試下Frites Belgium on Tap~~選擇它既原因,主要係因爲他們有個以青口為主打既招牌菜~~對於熱愛食青口既我地黎講,絕對係一大誘因~~Frites House Mussels - 每支青口既肉雖然平均黎講較細,但勝在夠鮮,同埋真係好多、好多、好多......(重要的事說三遍)~~~Classic Caesar Salade - 火腿吾係話好咸,配合蛋同番茄,味道清新得黎算豐富~~Steak and Frites - 我們叫左Medium,,上台賣相不俗,但食落只係普通水平,未能人留下深刻印象~~~Apple Tarte Tatin - 尼個正~~~蘋果帶微微的酸味,同雪糕好夾~~~Belgium Waffles - 雖然食到尼個已經好飽,但其實Waffle都叫整得香,鬆軟得黎仍然可以維持外皮適當的脆度~~食物質素不俗,加上同朋友談天説地,就甘樣完成了一次好友Gathering~~~

Frites House Mussels

Classic Caesar Salade

Steak and Frites
Apple Tarte Tatin
Apple Tarte Tatin - 尼個正~~~
蘋果帶微微的酸味,同雪糕好夾~~~
Belgium Waffles

2018-11-15