2019-09-06 1351 瀏覽
今日係兩位屋企人生日, 再加上下星期就中秋節, 所以今晚決定提早食中秋節飯加為兩位慶生。食飯前一星期我地已經打電話訂位, 服務員很好地推介散叫需要預留的菜式,其後仲whatsapp 我幾款中秋套餐的menu。雖然3款套餐都未能食到哂所有想試的小菜, 但散叫的分量好似又唔係好夠有地13人每日都食到, 所以最終都係決定叫「花好月圓」套餐。依個套餐一共十樣野, 有湯有出名小菜亦有塘水, 當然就唔小得個杏汁豬肺湯啦!個湯就咁睇落去已經非常濃稠,外面好少會飲到濃度咁高的杏汁豬肺湯!另外,我想特別highlight 個冰梅欖豉骨、鹵水拼盤同瑤柱蛋白炒蛋,味道全部都岩岩好,非常好味。最後,不得不提的係所有服務員的態度,每一位都好用心而且服務態度非常非常好,亦非常細心。我地一家13人, 有大有細, 大家最後一邊切蛋糕、一邊食生果、一邊飲塘水,全部人都食得好開心, 下次家人聚餐一定會再考慮「粵來順」!

冰梅欖豉骨
2019-09-04