2021-10-28 1437 瀏覽
𝔗𝔥𝔢 𝔅𝔲𝔱𝔱𝔢𝔯𝔣𝔩𝔶 ℜ𝔬𝔬𝔪 🦋$798/2一位難求嘅afternoon tea,要早2個月book,可能因為期望太高而有啲失望🙈食物有2-3樣幾好食,環境坐得舒服但唔係打卡路線,限時2個鐘其實有啲趕🙈但service 係幾好𝔗𝔢𝔞 𝔰𝔞𝔫𝔡𝔴𝔦𝔠𝔥𝔢𝔰🥪4 款三文治,蟹肉好creamy 好食,芝士火腿足夠芝士香同texture 有少少拉絲,其他兩款就正常𝔈𝔩𝔢𝔤𝔞𝔫𝔱 𝔰𝔲𝔯𝔭𝔯𝔦𝔰𝔢🍄蘑菇湯:蘑菇味唔算好香,但又係好creamy👍Scones: 味道幾好香氣十足,但有少少少少偏乾,幾鐘意個marmalade 唔會太甜然後好refreshing🤩𝔓𝔞𝔰𝔱𝔯𝔶 𝔗𝔯𝔬𝔩𝔩𝔢𝔶🍰應該係大部分人嘅重點🤩拿破崙我encore 左2-3 次,cream 好有奶香好smooth,酥皮好flaky,但因為細件左好多😕個比例唔係好啱其他選擇仲有無花果蛋糕、抹茶撻、芒果panna cotta,抹茶撻都encore 左一次,其他就真係一般,蛋糕又係乾,panna cotta 溶溶地ℭ𝔬𝔫𝔣𝔢𝔠𝔱𝔦𝔬𝔫𝔢𝔯𝔶 𝔗𝔯𝔬𝔩𝔩𝔢𝔶🍫In general 幾高質,但因為感覺唔係好特別所以都無乜特別印象🙈朱
𝔗𝔥𝔢 𝔅𝔲𝔱𝔱𝔢𝔯𝔣𝔩𝔶 ℜ𝔬𝔬𝔪 🦋$798/2

𝔗𝔢𝔞 𝔰𝔞𝔫𝔡𝔴𝔦𝔠𝔥𝔢𝔰🥪
Sandwiches

𝔈𝔩𝔢𝔤𝔞𝔫𝔱 𝔰𝔲𝔯𝔭𝔯𝔦𝔰𝔢🍄
Elegant  surprise

蘑菇湯:蘑菇味唔算好香,但又係好creamy👍

𝔓𝔞𝔰𝔱𝔯𝔶 𝔗𝔯𝔬𝔩𝔩𝔢𝔶🍰

ℭ𝔬𝔫𝔣𝔢𝔠𝔱𝔦𝔬𝔫𝔢𝔯𝔶 𝔗𝔯𝔬𝔩𝔩𝔢𝔶🍫
朱古力香蕉tart:流心好smooth 香蕉係畫龍點睛,撻皮有牛油香同脆
朱古力泡芙:好啱朱古力控:係大人朱古力😋😋但泡芙體就一般
黑森林蛋糕:聽講都係signature 但就覺得一般,又係偏乾
Walnut choco bar:好食但唔係特別

茶☕️
House blend 好香好fruity
choco truffle mint white tea: 好清嘅茶,just a tinge of choco 同mint 所以唔兀突
Sandwiches
Elegant  surprise